Mission statement

Beton is duurzaam. Beton is circulair. Met de inzet van de juiste kennis kan de levensduur van ‘oude’ betonconstructies worden verlengd.  Gedegen onderzoek, onderhoud en hoogwaardige reparatie zijn daarbij belangrijk.

Missie

Het BetonOnderhoudsplatform (BOP) is hét kennisplatform op het gebied van het duurzaam onderhouden en beschermen van betonconstructies. Wij dragen bij aan een circulaire economie door betonconstructies te behouden in plaats van te slopen. Vanuit de focus op het verlengen van de levensduur van beton, bundelen we als brancheorganisaties onze krachten en delen we onze kennis, technische oplossingen en inzichten met de volledige beton- en bouwsector.

Visie

Hoe langer een constructie op een kwalitatief topniveau kan worden behouden, hoe minder nieuw beton er nodig is. Door samen te werken met de markt creëren we bewustzijn voor een wereld waarin duurzaam bouwen en onderhoud de standaard zijn. BOP deelt haar kennis door het faciliteren van kennissessies, studiemiddagen en netwerkbijeenkomsten.

Kerntaken

Samenwerken: als brancheorganisaties werken we samen om zo optimaal van elkaars ervaringen en kennis te leren en gebruik te maken.


Bewustzijn: we creëren bewustzijn over onderzoek, onderhoud, reparatie en versterken de pijlers onder de circulaire economie. Een circulaire economie kan niet zonder duurzaam en preventief onderhoud.


Kennis ontwikkelen: we zijn actief betrokken bij de totstandkoming van normen, aanbevelingen en regelgeving.


Kennis delen: we faciliteren kennissessies, studiemiddagen en netwerkbijeenkomsten.

 

Onderdeel van